Ζάχαρη

Όλη η ζάχαρη παράγεται με την πρώτη εξαγωγή χυμού ζάχαρης από ζαχαρότευτλα ή φυτά ζαχαροκάλαμου. Μέσω ελαφρών προσαρμογών στη διαδικασία καθαρισμού, κρυστάλλωσης και ξήρανσης της ζάχαρης και μεταβολής του επιπέδου της μελάσας, είναι εφικτή η παραγωγή διαφόρων ειδών ζάχαρης. Τα σάκχαρα διαφόρων μεγεθών κρυστάλλων παρέχουν μοναδικά λειτουργικά χαρακτηριστικά, που καθιστούν τη ζάχαρη κατάλληλη για χρήση σε διαφορετικά τρόφιμα και ποτά. Το χρώμα της ζάχαρης καθορίζεται κυρίως από την ποσότητα μελάσας που παραμένει ή προστίθεται στους κρυστάλλους, δίνοντας ευχάριστες γεύσεις και μεταβάλλοντας την υγρασία. Ορισμένα είδη ζάχαρης χρησιμοποιούνται μόνο από τη βιομηχανία τροφίμων και δεν διατίθενται στο σούπερ μάρκετ.